<- Zielona salata z tunczykiem i awokadoLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiZimna sałatka mięsna ->

PDF Drukuj

Zielona sałatka z truskawkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2509 razy.


główka sałaty,
20 dag truskawek,
karotka,
2 łodygi selera naciowego,
5 dag orzechów włoskich,
200 ml śmietany
sok z cytryny,
łyżka miodu,
sól, pieprz
Umytą i osuszoną sałatę porozrywać i wymieszać z pokrojonymi ćwiartkami truskawek /kilka owoców odłożyć do dekoracji/. Karotkę pokroić w słomkę, wymieszać z pokrojonym selerem i orzechami. Polać połową sosu ze śmietany, wymieszanej z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Ułożyć na sałacie z truskawkami. Polać resztą sosu i udekorować truskawkami.

Jestem zaszczycona że mogłam wejść na Pani/Pana strone. wyprubuje ten przepis:):):)
Nadesłał(a): Effcia <ewcia_mala9@op.pl> 2006-06-02 12:06:36


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności