<- Kruche rogaliki z orzechamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKruchy placek z agrestem i dżemem ->

PDF Drukuj

Kruche serduszka

Dodano: 2008-06-22 14:51:40
Język: Polski
Odwiedzono: 1843 razy.


150 g mÄ…ki,
100 g masła,
100 g cukru pudru,
sok z 1/2 mandarynki.

Siekamy masÅ‚o z mÄ…kÄ… i 50 g cukru pudru, rozcieramy ciasto palcami, zagniatamy je i rozwaÅ‚kowujemy na grubość ok. 5 mm. Z ciasta foremkÄ… wycinamy"serduszka", resztÄ™ ciasta ponownie zagniatamy, rozwaÅ‚kowujemy i wycinamy kolejne ciasteczka. UkÅ‚adamy je na blaszce wyÅ‚ożonej trzema warstwami papieru do pieczenia. Pieczemy 5-8 minut w temperaturze 200°C, do chwili gdy ciasteczka zazÅ‚ocÄ… siÄ™. PozostaÅ‚y cukier ucieramy z sokiem z mandarynki na lukier i pokrywamy nim wystudzone ciasteczka.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności