<- Edenburska zupa kartoflanaLista potraw z grupy: ZupaFasolówka 45 min ->

PDF Drukuj

fasolka po bretońsku (przepis własny)

Dodano: 2008-10-14 15:42:56
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 2433 razy.


1 woreczek moczone fasoli jasiek,
tyle samo objętościowo jarzyn tj. marchew, pietruszka, seler, cebula, 2-3 ząbki czosnku, por,
tyle samo objetościowo różnych mięs np. chudy boczek, udko kurczaka, kiełbasa, wieprzowina...
1 koncentrat pomidorowy,
majeranek, sól, pieprz ziołowy, paryka sproszkowana słodka i ostra.


Fasolę i grubo pokrojone jarzyny ugotować (w szybkowarze ok. 35 min.). W osobnym garnku ugotować mięsa (w szybkowarze ok. 40 min). Po ostudzeniu obrać je i pokroić. Wszystko wymieszać doprawić do smaku, zaprosić znajomych i delektować się smakiem. Jest pyszna z chrupiącą bułeczką.

Nadesłał: Bożena Stępień <abozena2006@interia.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności