<- Parówki zapiekaneLista potraw z grupy: ZapiekanePaszteciki drożdżowe z kapustą i mięsem ->

PDF Drukuj

Pasta Forno

Dodano: 2009-01-05 16:53:05
Język: Polski
Odwiedzono: 1551 razy.


500gr makaronu rurki(penne), 400gr pieczarek, 1 duza papryka zielona, puszka pomidorow pokrojonych w kostke, 3 lyzki smietany gestej, 150gr sera gouda lub ementalera.

Makaron ugotowac na pol twardo,osaczyc w zimnej wodzie, do garnka wlac oliwe najlepiej z oliwek dodac pokrojone w duza kostke pieczarki i dusic okolo 25 minut podlewajac woda aby sie nie spiekly, po 25 min dodac pokrojona w kostke papryke i dusic ok.10 minut po czym zalac pomidorami z puszki doprawic do smaku, caly sos zaprawc smietana. Odczekac az wystygnie. Do naczynia zaroodpornego malozyc warstwe makaronu, warstwe sosu i posypac serem nalozyc druga warstwe tylko posypac najpierw serem a pozniej polac sosem. Zapiekac w piekarniku ok 20 minut w 200°c.

Nadesłał: celina kulesa palermo <celkul@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności