<- Salsa frescaLista potraw z grupy: SosySałatka warstwowa - przepis Ani Zielaskiewicz ->

PDF Drukuj

Salsa pomodoro con basilico

Dodano: 2009-01-05 17:14:48
Język: Polski
Odwiedzono: 1418 razy.


jeden kilogram swiezych pomidorow ,musza byc dojrzale, kilka listkow swiezej bazyli, 3 łyzki oliwy z oliwek, 250gr.makaronu spagetti nr.3, parmezan.

Pomidory umyc, pokroic w cwiartki i przelozyc do wysokiego garnka, podlac oliwa i dodac lyzke soli. Pomidory dusic pod pokrywka az odejda skorki, przetrzec w maszynce o pomidorow lub na sitku do makaronu, przelac do garnka, dodac lyzke smietany gestej i postrzepionymi listkami bazyli. Ugotowac makaron, rozlozyc na talerze najlepiej glebokie, polac sosem, posypac swiezo startym parmezanem. POLECAM - NIE TUCZACE.

Nadesłał: CELINA KULESA <celkul@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności