Ciasto:
1 Ciasto kruche Dr. Oetkera,
100 g miękkiego masła,
1 jajko,
Do dekoracji:
1 Polewa gotowa Maxi deserowa Dr. Oetkera.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać masło i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta i schłodzić. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości około 3 mm. Metalową foremką wycinać serduszka, układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na słomkowy kolor około 15 min.
Piekarnik gazowy: temp. 180 st.C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temp. 180 st.C (powinien być podgrzany)
Polewę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami w kształcie serduszek. Ścinki polewy ponownie rozpuścić, wylać cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinać foremkami. Kruche ciastka przekładać na przemian czekoladowymi sercami.