Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1983 razy.
Szczypiorek, pietruszkę oraz takie zioła jak bazylia czy estragon kroimy w zróżnicowany sposób, uwzględniając ich specyfikę.
SZCZYPIOREK I SZCZYPIOR:
siekamy drobno, zawsze w jednym kierunku bądź tniemy wzdłuż, na cienkie pasemka "w pióro".
PIETRUSZKA:
Obrywamy listki lub siekamy, ale nie za drobno, ponieważ starci wtedy swój specyficzny, pietruszkowy smak, nabierając trawiastego posmaku.
BAZYLIA:
Dzielimy na dość duże kawałki, najlepiej nożyczkami lub ostrożnie bardzo ostrym nożem. W innym przypadku istnieje niebezpieczeństwo, że przebarwi się. Generalnie nie należy ziół siekać zbyt drobno. Tracą wtedy na smaku i aromacie. and 1=1 Nadesłał(a): 2021-08-08 20:33:32