Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6014 razy.
1 puszka fasoli białej lub czerwonej,
75 dag ziemniaków,
6 łyżek bardzo drobnego makaronu,
3 łyżki masła,
1 cebula,
1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
3 kostki bulionowe warzywne,
sól,
pieprz.
Ziemniaki obrać,umyć,pokroić w kostkę,włożyć do garnka
zalać 1,5 l wody i dodać kostki bulionowe. Gdy ziemniaki
zagotują się, wsypać makaron i gotować jeszcze 20 min
na małym ogniu. Białą fasolę wlać wraz z zalewą do zupy
Jeśli używa się fasoli czerwonej - osączyć ją na sitku i
przepłukać gotowaną wodą, a następnie wrzucić do zupy.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na
maśle i dodać do fasolówki. Zaprawić zupę śmietaną,
doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zrobilam dziś na obiad, wyszła przepyszna!niestety nie mialam smietany, wiec zrobilam eksperyment i do zupki juz na talerzu dodalam odrobine JogoMajo (mix majozenowo-jogurtowy):) mniam Nadesłał(a): veslla <Veslla@interia.pl> 2006-03-18 13:03:21