<- Zupa grzybowaLista potraw z grupy: ZupaZupa grzybowa czysta ->

PDF Drukuj

Zupa grzybowa czysta

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4738 razy.


5 dag suszonych grzybów, najlepiej borowików,
1 duża porcja włoszczyzny
1 łyżka masła,
10 ziaren czarnego pieprzu,
6 ziaren ziela angielskiego,
2 listki laurowe,
1-2 łyżesźki świeżego soku z cytryny, sól
Grzyby starannie umyć, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu 30-40 minut do miękkości. Następnie wyjąć je z wywaru, ostudzić i pokroić w cienkie paseczki. Włoszcźyznę obrać, umyć, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle, zalać 2 litrami wody, dodać listki, pieprź i ziele. Gotować ok. 30 minut, a potem przecedzić, połączyć z wywarem z grzybów, i pokrojonymi borowikami oraz doprawić sokiem z cytryny i solą. Podawać z pasztecikami lub grzankami.
witam serdecznie! Jestem wdzięczny za te przepisy korzystać z nich nadal będe . mam tylko jedną prośbe ,prosze napisać jak mam doprawić tą np.grzybową zupe.I jaką proporcjiezastosować do śmietany bo tego nie ma. lubie tez gotować ,więc prosze o ..... pozdrawiam "gorąco"nie ... samotny Sławomir z Łodzi.
Nadesłał(a): dido10012 <dido2 wp.pl> 2006-09-17 15:09:04


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności