<- ZUPA POMIDOROWALista potraw z grupy: ZupaZupa pomidorowa 2 ->

PDF Drukuj

Zupa pomidorowa 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 11647 razy.


50 dag mięsa wołowego z kością,
1 porcja włoszczyzny,
70 dag pomidorów lub 5 łyżek koncentratu pomidorowego
1 szklanka soku pomidorowego,
15 dag śmietany,
2 dag masła,
sól,
pieprz,
cukier.

Mięso umyć, zalać 2 l zimnej wody, osolić i gotować na
małym ogniu ok.1 godz. W połowie gotowania dodać
oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Pokrojone pomidory
z masłem i kilkoma łyżkami wody dusić na małym ogniu,
pod przykryciem, ok.30 min, następnie przetrzeć przez sito i dodać do przecedzonego wywaru. Chwilę gotować, a po zdjęciu z ognia wlać sok, przyprawić solą, cukrem,
pieprzem, śmietaną.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności