<- Zupa rybnaLista potraw z grupy: ZupaZupa rybna 2 :) ->

PDF Drukuj

Zupa rybna 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4155 razy.


1,5 kg. karpia,
2 marchewki,
1 pietruszka,
15 dag. selera,
1 por,
3 cebule,
1 listek laurowy,
1/2 pęczka natki pietruszki,
cukier,
sól,
pieprz.

Karpia oskrobać, sprawić, umyć, odciąć głowę, usunąć
skrzela, oczy, płetwy i ogon. Ponownie dokładnie umyć
i pociąć na dzwonka. Warzywa oczyścić, umyć i zalać
2 l. wrzątku, posolić, dodać obrane cebule i głowę.
Gotować ok. 20 min. Następnie włożyć do wywaru porcje
ryby, listek laurowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną
cukru. Gotować na bardzo małym ogniu 20-30 min. Natkę
umyć i drobno posiekać. Zupę przecedzić przez gęste sito
i posypać natką pietruszki.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności