<- Zupa włoska ?Risotto?Lista potraw z grupy: ZupaZupa z awokado na zimno ->

PDF Drukuj

Zupa z awokado

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2060 razy.


2 awokado,
pęczek natki pietruszki,
2 łodygi selera naciowego,
zielona papryka,
mała cukinia lub ogórek sałatkowy,
sok z połowy cytryny,
sól, pieprz
Jedno awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Miąższ wydrążyć. Zmiksować razem z oczyszczoną, posiekaną papryką pokrojonym ogórkiem lub cukinią, plasterkami selera naciowego i sokiem z cytryny. Drugie awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę i obrać ze skóry. Część miąższu pokroić w cienkie plasterki, resztę w małą kostkę. Zmiksowane warzywa wymieszać z pokrojonym w kostkę awokado. Doprawiać solą i pieprzem. Wlać do talerzy. Udekorować plasterkami owocu. Podawać od razu.
zastanawiam się, jak z tego przepisu wyjdzie zupa... Co należy dodać aby tak się stało. Potrzebna przecież jeszcze woda, mleko czy jogurt w określonej ilości...
Nadesłał(a): <majcherem@tlen.pl> 2009-03-06 16:03:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności