<- Zupa z młodej rzepkiLista potraw z grupy: ZupaZupa z orzeszków ziemnych ->

PDF Drukuj

Zupa z muli na białym winie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2541 razy.


Składniki (dla dwóch osób)
1 lub 2 słoiki muli w sosie własnym,
ząbek czosnku,
4 cebule,
oliwa,
szklanka białego wytrawnego wina,
szklanka śmietanki,
10 dkg makaronu rosołowego,
natka pietruszki,
pieprz,
sól.
Przygotowanie:
Cebulę pokroić, posiekać czosnek i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy się zeszklą, wlać ze słoików mule z sosem, wino i lekko podgotować. Zaprawić śmietanką Osobno ugotować makaron, włożyć do wazy, przelać zupę z muli.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności