<- Lukier cytrynowy ucieranyLista potraw z grupy: Dodatki do ciastLukier czekoladowy gotowany ->

PDF Drukuj

Lukier czekoladowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2534 razy.

MLEKO:1/4 szklanki
CUKIER:1/2 szklanki
KAKAO:4 czybate łyżki
MASŁO ROŚLINNE:1 łyżka
AROMAT:

Uwagi: zapach - rumowy, arakowy lub pomarańczowy.

Podgrzać w rondleku mleko, dodać cukier i podgrzewać, aż się rozpuści. Dodawać kakao i dalej podgrzewać mieszając, aby nie było grudek. Na końcu dodać masło. Mieszać (nie gotując), aż będzie stanowić jednolitą masę. Mieszając, studzić. Chłodnym polać piernik.

bardzo fajny przepis!!
Nadesłał(a): robiąca lukier 2006-04-16 10:04:07


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności