<- ciasto makaroniLista potraw z grupy: ZupaConsomme z jarzynami ->

PDF Drukuj

Consommé royal

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 2630 razy.


Jest to zwykÅ‚y rosół, tylko z nastÄ™pujÄ…cym dodatkiem: LiczÄ…c na 6 osób, wziąć 4 żółtka i dwa caÅ‚e jaja, ubić je mocno z kwaterkÄ… sÅ‚odkiej Å›mietanki. Dodać soli, szczyptÄ™ gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej i w lać tÄ™ masÄ™ w foremkÄ™ blaszanÄ… wysmarowanÄ… masÅ‚em, wstawić w rondel z kipiÄ…cÄ… wodÄ… i gotować na parze pod przykryciem 3/4 godziny. Po ugotowaniu i ostudzeniu, wyjąć z foremki, pokrajać w paski lub plasterki, wÅ‚ożyć w wazÄ™ i zalać przygotowanym consommé. Dodać także osobno przygotowane knedelki z drobiu. Rosół ten podaje siÄ™ przy wykwintnych obiadach.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności