<- ZUPA ARANZAZU Z HISZPANIILista potraw z grupy: ZupaZupa Ô la Reine innym sposobem ->

PDF Drukuj

Zupa Ô la ?Julienne?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
J─Özyk: Polski
Odwiedzono: 990 razy.


Ugotowa─ç na 6 os├│b ros├│┼é z 1 kila mi─Ösa zwyczajnym sposobem. Nakraja─ç cienko jarzyn i w┼éoszczyzny jako to: marchwi, kalarepy, selery, pietruszki, kalafior├│w, szparag├│w, zielonego groszku, w┼éoskiej kapusty, pierwej j─ů sparzywszy. Jarzynki te udusi─ç w ma┼Ťle, podlewaj─ůc po trochu roso┼éem. Gdy w┼éoszczyzna prawie mi─Ökka, wla─ç w ni─ů ugotowany ros├│┼é i gotowa─ç p├│ki nie b─Ödzie zupe┼énie mi─Ökk─ů. Aby nada─ç roso┼éowi brunatny kolor, wrzuci─ç w niego upieczon─ů w piecu cebul─Ö, a je┼╝eli to niedostateczne, wpu┼Ťci─ç troch─Ö karmelu. Chc─ůc mie─ç zup─Ö smaczniejsz─ů, nadaje jej si─Ö kolor brunatny, przyrz─ůdzony z mi─Ösa.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci