<- Rosół królewskiLista potraw z grupy: ZupaRosół po włosku ->

PDF Drukuj

Rosół mrożony

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1600 razy.


W skwarne dni jest zimny rosół o wiele przyjemniejszy niż gorÄ…cy. PrzyrzÄ…dza siÄ™ go bardzo szybko i bez wielkich trudnoÅ›ci z rosoÅ‚owych kostek Maggiego, (Maggis Rindsuppewürfel). Najpierw należy rozpuÅ›cić kostki w wrzÄ…cej wodzie, liczÄ…c po 1-ej (1/4 litra) na osobÄ™, nastÄ™pnie przecedzić przez zmoczonÄ… w wodzie serwetÄ™, by na niej tÅ‚uszcz z rosoÅ‚u osiadÅ‚, a potem zamrozić w lodzie i podać w filiżankach do jakichkolwiek pasztecików.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności