<- Paszteciki z pierożków z bulionemLista potraw z grupy: PrzekąskiPaszteciki z rybą ->

PDF Drukuj

Paszteciki z raków

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1053 razy.


Z 1/2 kopy odgotowanych raków wyjąć mięso, usiekać, posolić; podsmażyć w rakowym lub zwyczajnym maśle z łyżką mąki, kilku łyżkami śmietany, zmieszać, zagotować, ostudzić, wbić kilka żółtek, kopru, ogrzać, a skoro zgęstnieje, nałożyć przygotowane poprzednio francuskie ciastka i wstawić przed wydaniem do pieca dla ogrzania. Można je też robić w maślanym cieście.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności