<- Wątróbka z drobiu po żydowskuLista potraw z grupy: PrzekąskiWĘDLINY ->

PDF Drukuj

Wątróbki i móżdżki zamiast pasztecików

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 689 razy.


Obgotować móżdżki cielęce, pokrajać w kawałki wielkości połowy jajka i różne wątróbki z drobiu: kacze, kurze, gęsie, każda wątróbka i każdy kawałek mózgu posolone obtoczyć w mące, wrzucić na gorące masło, podsmażyć lekko na obie strony i podać, układając na przemian wątróbki i mózgi. Do tego podać cytrynę surową i pieprz tłuczony.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności