<- Sos orzechowy do wędlin i mięsLista potraw z grupy: SosySos ostry do kotletów cielęcych lub paszteta ze zwierzyny ->

PDF Drukuj

Sos ostry cebulowy

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 756 razy.


Zrumienić masło z mąką, rozprowadzić rosołem, lub w braku tegoż wodą tyle, ile sosu potrzeba, obrać parę cebul, sparzyć je i gotować dopóki się nie rozgotują, wlać trochę octu, soli i cukru, przefasować przez sitko, dodać trochę karmelu. Sos ten powinien być żółty i słodko-kwaskowy. Używany szczególnie do kotletów baranich, do sztuki mięsa itd.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności