Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1177 razy.
Utrzeć kawaÅ‚ek masÅ‚a Å›wieżego na Å›mietanÄ™, wbić 3 żółtka, Å‚yżkÄ™ mÄ…ki, Å‚yżkç octu lub soku cytrynowego i trochÄ™ cukru. Wymieszać wszystko dobrze, podbić rosoÅ‚em lub kieliszkiem winÄ… biaÅ‚ego, lecz w takim razie nie potrzeba cytryny, wstawić na ogieÅ„ bardzo wolny i jak siÄ™ dobrze ogrzeje, bÄ™dzie gotowy, nie musi siÄ™ bowiem gotować. Sos ten wydaje siÄ™ zazwyczaj osobno w sosjerce i szczególnie dobry jest do rozmaitych ryb. NadesÅ‚a(a): MARJA ÅšLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach