<- Sos holenderskiLista potraw z grupy: SosySos holenderski ->

PDF Drukuj

Sos holenderski

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1136 razy.


Utrzeć kawaÅ‚ek masÅ‚a Å›wieżego na Å›mietanÄ™, wbić 3 żółtka, Å‚yżkÄ™ mÄ…ki, Å‚yżkç octu lub soku cytrynowego i trochÄ™ cukru. Wymieszać wszystko dobrze, podbić rosoÅ‚em lub kieliszkiem winÄ… biaÅ‚ego, lecz w takim razie nie potrzeba cytryny, wstawić na ogieÅ„ bardzo wolny i jak siÄ™ dobrze ogrzeje, bÄ™dzie gotowy, nie musi siÄ™ bowiem gotować. Sos ten wydaje siÄ™ zazwyczaj osobno w sosjerce i szczególnie dobry jest do rozmaitych ryb.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności