<- VindalooLista potraw z grupy: SosyZAPRAWA CEBULOWA DO SURÓWEK I SAŁATEK ->

PDF Drukuj

Zaciąganie zup lub sosów żółtkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 3514 razy.


Wziąć wskazaną ilość żółtek, rozbić dobrze z kilku łyżkami przestudzonej zupy lub sosu i powoli dolewać gorącej zupy, lub sosu, mieszając ciągle łyżka. Potem, postawić na wolnym ogniu lub w naczyniu z gorącą wodą i uważać, aby tylko należycie zgęstniało, lecz nie zagotowało się, bo się żółtka zwarzą. Taka rzecz robi się na samem wydaniu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności