<- Pstrąg pieczonyLista potraw z grupy: RybyPstrąg po polsku (w śmietanie) ->

PDF Drukuj

Pstrąg po galicyjsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2411 razy.


Recepta z kuchni zydowskiej.
(na cztery osoby)
4 pstragi
8 zabkow czosnku
1 cytryna
natka pietruszki
5-6 lyzek oleju (roslinny n.p. slonecznikowy)
sol, pieprz (z mlynka),
korzen chrzanu
1. Pstragi wyczyscic, pozostawic glowy, usunac oczy i starannie oplukac pod bierzaca woda, dokladnie osuszyc.
2. Posiekac i rozgniesc czosnek.
3. Pstragi dobrze natrzec rozgniecionym czosnkiem i sola ( w srodku tez), popieprzyc, wlozyc do srodka natki pietruscki i skropic cytryna.
4. Smazyc na silnie rozgrzanym tluszczu.
5. Pstragi przed podaniem posypac swiezo potartym chrzanem i przybrac polowkami plastrow cytryny.
Smakuja do tego gotowane ziemniaki oblane maslem ziolowym lub czosnkowym. Smacznego.
From: Kilroy@Kilroy.com (Kilroy)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności