<- Beuf strogonow z musztardaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBITKI CIELĘCE LUB Z JAGNIĘCIA DUSZONE ->

PDF Drukuj

Bigos z pozostałej pieczeni z jabłkami lub ogórkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1304 razy.


Zasmażyć masła z mąką, rozprowadzić bulionem, włożyć trochę cukru, nakrajać jabłek w ćwiartki lub w talerzyki, ogórków kwaszonych, jeżeli sos nie dość kwaśny, wlać trochę octu, zagotować, wrzucić w sos mięso pokrajane w kostkę i niech się jeszcze parę razy zagotuje.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności