<- Baranina duszona z groszkiemLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaBaranina duszona z kapustą ->

PDF Drukuj

Baranina duszona z jarzynami (a la jardiniére)

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1564 razy.


Baraninę od mostku lub łopatki sparzyć, posolić i popieprzyć; włożyć do rondla i odgotować. Następnie dodać dużo rozmaitych jarzyn, równo pokrajanych w talarki, jako to: marchew, kalarepę lub rzepkę, 2 pomidory, kilka kartofli i trochę groszku; dusić razem aż do miękkości wszystkich jarzyn. W ten sam sposób można przyrządzić kotlety baranie.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności