<- Pilaw z pozostałej cielęcinyLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaPotrawka cieleca ->

PDF Drukuj

Podział mięsa cielęcego

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 731 razy.


1. - Ćwiartka czyli dyszek na pieczeń 2. - Forszlak czyli nerkówka z łatą do nadziewania 3. - Górka czyli kotlety z kostkami. 4. - Mostek czyli bruścik. 5. - Łopatka na siekanie, potrawki, gulasz. 6. - Główka na potrawy. 7. - Nóżki na galaretę i potraw A) Comber wykrojony w całości. B) Ozorek. C) Móżdżek.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności