<- Pieczeń cielęca zawijana z sardelamiLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaPieczona nerkowka ->

PDF Drukuj

Pieczeń cielęca ze śmietaną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1227 razy.


Ćwiartkę cielęciny opłukać, sparzyć, posolić, naszpikować gęsto słoniną i skropić cytryną; niech tak godzinę poleży. Potem upiec ją w piecu i ładnie zrumienić, a na pół godziny przed podaniem zalać ćwierć litrem kwaśnej śmietany, rozbitej z łyżką mąki, obrumienić polewając często, pokrajać i ułożyć na kości. Osobno podać sałatę letnią lub zimową.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności