<- Wątróbka cielęca, opiekana na patelniLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaWątróbka szpikowana, duszona w całości ->

PDF Drukuj

Wątróbka smażona po wiedeńsku

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1401 razy.


Namoczyć wątróbkę cielęcą w mleku lub serwatce, osuszyć, potem obciągnąć z błony, pokrajać w plastry, posolić posypać mąką, posmarować jajkiem opanierować bułką i smażyć na rozpalonym maśle, aby się prędko przyrumieniła, a w środku była jeszcze trochę różowa. Wątróbka długo smażona jest twarda i sucha. Można dać do niej różne ostre sosy, albo sałatę i kartofle. Podawać jako przystawkę lub danie do obiadu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności