<- Główka cielęca ? la vinaigrette?Lista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaGruzińskie ragout ->

PDF Drukuj

Główka cielęca smażona z sosem tatarskim

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 717 razy.


Ugotowaną główkę gdy zastygnie pokrajać w podłużne kawałki, obsypać mąką, zmaczać w jajku, osypać tartą bułką i smażyć na rozpalonym maśle lub fryturze na ładny rumiany kolor. Potem ułożyć na białej serwecie na półmisku, obłożyć plasterkami cytryny i gałązkami zielonej usmażonej pietruszki, a w sosjerce podać sos tatarski. Bardzo wykwintna i smaczna potrawa, nadająca się jako entre?mets na proszonych przyjęciach.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności