<- Nóżki cielęce w galarecieLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaOsssobuco po mediolansku ->

PDF Drukuj

Nóżki cielęce z ostrym sosem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1104 razy.


OczyÅ›ciwszy dobrze przekrojone na pół nóżki cielÄ™ce sparzyé je wrzÄ…cÄ… wodÄ…, Å›ciÄ…gnąć kopytka, oskrobać nożem, zalać zimnÄ… wodÄ… i gotować z jarzynami i korzeniami tak dÅ‚ugo, aż bÄ™dÄ… zupeÅ‚nie miÄ™kkie i od koÅ›ci odstanÄ…. Potem koÅ›ci wyjąć, nóżki posolić i wÅ‚ożyć do jakiegokolwiek sosu ostrego wedle upodobania. Można je też podać jak główkÄ™ ?a la Vinaigrette? z octem, oliwÄ… i musztardÄ….
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności