<- Nóżki cielęce w galarecieLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaOsssobuco po mediolansku ->

PDF Drukuj

Nóżki cielęce z ostrym sosem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 642 razy.


Oczyściwszy dobrze przekrojone na pół nóżki cielęce sparzy je wrzącą wodą, ściągnąć kopytka, oskrobać nożem, zalać zimną wodą i gotować z jarzynami i korzeniami tak długo, aż będą zupełnie miękkie i od kości odstaną. Potem kości wyjąć, nóżki posolić i włożyć do jakiegokolwiek sosu ostrego wedle upodobania. Można je też podać jak główkę ?a la Vinaigrette? z octem, oliwą i musztardą.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności