<- Cielęcy mostek lub łopatka w szarym sosieLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaComber cielęcy pieczony ->

PDF Drukuj

Cielęcy mostek nadziewany na pieczyste

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1450 razy.


Piękny, tłusty mostek obmyć, posolić i nadziać farszem następującym. Wziąć tartej bułki, dużo masła, trochę siekanej pietruszki, soli,. 1 żółtko, zmieszać dobrze, żeby masa była pulchną, nadziać mostek pod skórą zwierzchnią i upiec na brytfannie, obsypać, tartą bułką i wydać na stół. Mostek lepiej piec w rondlu ułożony, bo tak nie wyschnie. Można też z niego wyjąć kości.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności