<- Boczek wędzony z grochem i kasząLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaBoczek wieprzowy duszony ze słodką kapustą ->

PDF Drukuj

Boczek wieprzowy duszony z kalarepką

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1351 razy.


Wziąć kawałek boczku wieprzowego, czyli bruściku wraz ze skórką, wymyć w wodzie i gotować razem z kalarepką pokrajaną w talarki. Gdy już jest miękki wyjąć. Do kalarepki zrobić rumianą zaprażkę z łyżki masła i mąki, dodać cukru i soli do smaku, położyć na wierzchu boczek, a wydając pokrajać go w plastry i ułożyć na kalarepce.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności