<- Solenie i przyrządzanie szynekLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaStek wieprzowy a la Radziwiłł ->

PDF Drukuj

Sosyski w sosie musztardowym ?á la Sierzputowski?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1395 razy.


Zasmażyć na rumiano łyżkę mąki i łyżkę masła, wlać pół szklanki czerwonego wina, dodać łyżkę musztardy, trochę soli i pieprzu, pół łyżeczki sosu Cabul, zagotować i polać zagrzane w gorącej wodzie kiełbaski lub surowe sosyski, które przedtem usmażyć na patelni na maśle. Osobno podać do nich kartofle przysmażone.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności