<- Potrawa z gęsich podróbek z perłową kasząLista potraw z grupy: Mięso: DróbPotrawa z kaczki na dziko ->

PDF Drukuj

Potrawa z gołąbków

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1243 razy.


Oczyścić gołąbki, przekrajać przez pół, włożyć w rondelek, podłożyć masła, podrumienić je trochę, obsypać mąką, potem podlać bulionem lub wodą, włożyć pietruszki, cebulkę, parę szampinionów i gotować dopóki nie będą miękkie; wtenczas gołąbki wyjąć na półmisek, przykryć, sos przecedzić, zaprawić cytryną i żółtkiem, ogrzać na ogniu i zalać nim gołąbki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności