<- Potrawa z pieczonej gęsiLista potraw z grupy: Mięso: DróbPotrawa z pulardy lub z kury z pomidorami ->

PDF Drukuj

Potrawa z pulardy lub z kury z agrestem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1210 razy.


Ugotować oczyszczoną pulardę lub kurę z jarzynami i cebulą, gdy miękka pokrajać ją jak zwykle. Na przecedzonym rosole ugotować pół litra zielonego agrestu, zaprawić sos łyżką mąki zasmażonej na biało z łyżką masła, włożyć pulardę i poddusiwszy jeszcze w sosie, wydać na stół. Kto lubi sos słodkawy, można pocukrować do smaku i dodać ćwierć litra kwaśnej śmietany.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności