<- Potrawa biała z piersi pulardy z pieczarkami lub truflamiLista potraw z grupy: Mięso: DróbPotrawa z gęsich podróbek z perłową kaszą ->

PDF Drukuj

Potrawa rumiana z kury dla chorych

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1238 razy.


Do kury upieczonej na rumiano w piecu, dorobić następujący sos: pół łyżki masła zrumienić z pół łyżką mąki, rozprowadzić rosołem lub bulionem, dla koloru dodać trochę karmelu, wcisnąć soku z cytryny, pocukrować do smaku, obetrzeć na tarce skórki cytrynowej i włożywszy obraną ze skóry kurę lub pulardę, poddusić jeszcze w sosie 10 minut.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności