<- WĄTRÓBKI W BRUNATNYM SOSIELista potraw z grupy: Mięso: DróbWĄTRÓBKI Z DROBIU OPIEKANE ->

PDF Drukuj

Wątróbki z drobiu duszone w maderze

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1307 razy.


Wątróbki z drobiu namoczyć na kilka godzin w słodkim mleku, większe przekroić na dwie części i wyrzuciwszy na rozpalone masło z cebulą, zrumienić je po obu stronach, potem wątróbki posolić, obsypać mąką, a gdy to się zasmaży, rozprowadzić kilkoma łyżkami bulionu, pół kieliszkiem madery, zagotować parę razy i wydać obłożywszy kartoflami z wody lub krokietami z kartofli.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności