<- Kuropatwy z truflamiLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaKwiczoły duszone ->

PDF Drukuj

Kwiczoły

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1528 razy.


Oskubać je, nie odcinając głowy, nóżek i skrzydełek, zostawiwszy w całości wątróbkę i żołądek, osolić, owinąć w słoninę i piec, polewając masłem. Na dopieczeniu zdjąć słoninę, posypać kwiczoły tartą przesianą bułką, wyłożyć na półmisek, który można obłożyć grzankami, pieczonymi w maśle razem z ptakami i ubrać grzanki plasterkami słoniny.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności