Dodano: 2009-07-28 11:19:14 Język: Polski Odwiedzono: 1264 razy.
Z combru lub polÄ™dwicy jeleniej porobić filety podÅ‚użne maÅ‚e i naszpikować wÄ™dzonÄ… sÅ‚oninkÄ…. Ukrajać z buÅ‚ki grzaneczki w serduszka i obsmażyć na klarowanym maÅ›le. Zrobić purée z gotowanych buraków, zaprawić masÅ‚em, cukrem, cytrynÄ… i solÄ…, usmażyć na rozpalonym maÅ›le jak befsztyki. UÅ‚ożyć buraczki na Å›rodku półmiska, wokoÅ‚o ukÅ‚adać przekÅ‚adane grzaneczkami, polać mocnym bulionem zagotowanym z maderÄ… i podać. NadesÅ‚a(a): MARJA ÅšLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW" Skomentuj Powiadom o komentarzach