<- Filet z jeleniaLista potraw z grupy: Mięso: DziczyznaGulasz z zająca ->

PDF Drukuj

Filety z jelenia z buraczkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1264 razy.


Z combru lub polÄ™dwicy jeleniej porobić filety podÅ‚użne maÅ‚e i naszpikować wÄ™dzonÄ… sÅ‚oninkÄ…. Ukrajać z buÅ‚ki grzaneczki w serduszka i obsmażyć na klarowanym maÅ›le. Zrobić purée z gotowanych buraków, zaprawić masÅ‚em, cukrem, cytrynÄ… i solÄ…, usmażyć na rozpalonym maÅ›le jak befsztyki. UÅ‚ożyć buraczki na Å›rodku półmiska, wokoÅ‚o ukÅ‚adać przekÅ‚adane grzaneczkami, polać mocnym bulionem zagotowanym z maderÄ… i podać.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności