<- Ragout z krewetek i pieczarek na grzankachLista potraw z grupy: Owoce morza - bez rybRaki po litewsku ->

PDF Drukuj

Ragout z ośmiornicy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1658 razy.


(do wszystkich przepisow uzywac osmiornice juz wczesniej przegotowana)
Pol kilo malych cebulek szalotek (moze byc wieksza cebula, pokrojona w kostke) posmazyc na oleju razem z 4 pomidorami, kilkoma zabkami czosnku (nie zalowac!), dodac bulionu lub goracej wody ok.1 filizanki, troche octu winnego (1/3 filizanki) lub czerwonego wina, rozmaryn, 2 listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu, no i osmiornice. Dusic w sosie wlasnym okolo godziny az sos prawie wyparuje. Przyprawic sola na koncu. Podawac na goraco. Smacznego!
From: Eva Maciasz emacia@po-box.mcgill.ca

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności