<- PULPETY Z RYBY MORSKIEJLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaRaki na potrawę ->

PDF Drukuj

Raki gotowane

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 650 razy.


Dać do rondla żywe, czysto wypłukane raki, nalać je wodą, tak aby było przykryte, posolić, dać łyżeczkę kminku, pietruszki i gotować 15-20 minut pod przykrywą t.j. dopókąd nie będą czerwone. Po czym ułożyć je pięknie na półmisku, z wierzchu posypać z zieloną pietruszką i podać na stół. Smaczniejsze są, zalane w miejsce wody wrzącym winem.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności