<- Gołąbki z pęczaku i grochu z mięsemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGołąbki z soczewicą ->

PDF Drukuj

Gołąbki z ryżem i mięsem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1348 razy.


Można przyrządzać takie same gołąbki z kiszonej lub słodkiej kapusty także z mięsem. W takim razie do farszu z ryżu z grzybkami lub z kaszy dodać pół na pół mięsa wieprzowego od karku, przepuszczonego na maszynce, trochę pieprzu i jedną zasmażoną na maśle cebulę. Sos zamiast śmietaną, podprawić pół łyżką mąki i kawałkiem rozpuszczonego bulionu.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności