<- KROKIETY Z KAPUSTY I GRZYBÓWLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKrokiety z kartofli z grzybami ->

PDF Drukuj

Krokiety z kartofli

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 668 razy.


Przyrządzić ?pure? z kartofli dodać trochę pieprzu, dwa lub trzy całe jaja, można także siekanego kopru i pietruszki, wymieszać razem i wyrabiać podłużne okrągłe wałeczki, które otaczać w mace, posmarować jajkiem, obsypać tartą bułką i obsmażyć naokoło w rozpalonej fryturze lub szmalcu na ładny złoty kolor. Podać jako garnitur do mięsa lub na postną potrawę z sosem ostrym.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności