<- Bliny z mąki gryczanejLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżBliny ze zsiadłego mleka ->

PDF Drukuj

Bliny z żółtym serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1911 razy.


2 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
2 jaja
25 dag żółtego sera
sól
tłuszcz do smażenia
Źółtka ukręcić z cukrem i solą, dodąć mleko. Ciągle kręcąc dodać stopniowo mąkę, a potem całość dobrze wymieszać. Dodać ubite na sztywną pianę białka. Ser pokrajać na cieniutkie plasterki.
Na rozgrzany na patelni tłuszcz nakładać przygotowane ciasto, na każdej porcji ułożyć plasterek sera, tak aby lekko się zanurzył w cieście.
smażyć z obu stron.
Bliny podawać na gorąco, polane stopionym masłem.
SMACZNEGO
From: Tadeusz Powichrowski tadekpow@polbox.com.pl
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności