Dodano: 2009-07-28 11:19:14 J臋zyk: Polski Odwiedzono: 1228 razy.
Obgotowa膰 na wp贸艂 40 deka kasztan贸w, obra膰 z podw贸jnej 艂upiny, a potem gotowa膰 dalej w mleku, a偶 si臋 zupe艂nie na mas臋 rozgotuj膮. Nast臋pnie przefasowa膰 je przez sito, doda膰 艂y偶k臋 m艂odego mas艂a, cukru do smaku i wstawiwszy rynk臋 w drugie naczynie z gotuj膮c膮 si臋 wod膮, trzyma膰 na parze, aby si臋 nie przypali艂y. Podaj膮c do kotlet贸w lub drobiu, u艂o偶y膰 w 艣rodku p贸艂miska, albo przez maszynk臋 do tarcia kartofli, przetrze膰 puchow膮 kasz臋 kasztanowa sito w kszta艂cie spiczastej piramidy. Nades艂a(a): MARJA 艢LE殴A艃SKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPIS脫W" Skomentuj Powiadom o komentarzach