<- Rzepa faszerowanaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRzepa teltówka ->

PDF Drukuj

Rzepa kiszona ze śmietaną

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1324 razy.


Rzepę można przyrządzać kiszoną w beczce w ten sam sposób jak kapustę. Funt takiej rzepy zalać wodą tyle tylko, aby ją przykryła i gotować aż będzie miękka. Potem podprawić ją zaprażką białą z łyżką mąki zasmażonej z masłem i uduszoną cebulą, wlać ćwierć litra kwaśnej śmietany, wsypać trochę cukru i poddusiwszy jeszcze z 10 minut podać do pieczeni wieprzowej, baraniej lub huzarskiej. Kto lubi ostrzejszą można podać do niej szczyptę papryki.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
co ten przepis ma wspolnego z kiszeniem?
Nadesłał(a): jacek szaniawski <jszania@gazeta.pl> 2009-12-02 22:12:56


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności