<- Smażony ryż/papryka w oliwieLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSoczewica gotowana ->

PDF Drukuj

Soczewica

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1025 razy.


Soczewica, jest to jedna z najdawniejszych znanych jarzyn, bardzo zdrowa i pożywna. Im większe ma ziarnka, tym lepszy gatunek. Można ją namoczyć w wilję dnia, a prędko się ugotuje. Nazajutrz odlać, nalać świeżą wodą i gotować póki nie będzie miękka, po czym posolić, podprawić łyżką masła zasmażoną z pół łyżką mąki i wcisnąć cytryny, aby była kwaskowata.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności