<- Zrazy z kaszy w sosie grzybowymLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryż

PDF Drukuj

Zwyczajne kluski kruche

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 696 razy.


Rozbić dwa całe jaja z 6 łyżkami klarowanego masła i trochą soli, dodać mąki tyle, aby ciasto nie było gęste, wybić do pulchności i kłaść łyżką kluski do gotującej wody; gdy spłyną i parę razy się zagotuja, wyjąć je łyżką durszlakową na półmisek, posolić trochę, polać masłem zrumienionym z tartą bułką i zaraz gorące podać na stół.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności