<- Kluski na gotowanych kartoflachLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski pomidorowe ->

PDF Drukuj

Kluski na gotowanych kartoflach z bułkami

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1125 razy.


Wziąć 4 ugotowane kartofle i utrzeć na tarce, rozmoczyć w wodzie lub w mleku 4 stare bułki, wycisnąć dobrze, wziąć ćwierć litra mąki, trochę soli, 1 jajo, wszystko dobrze zmieszać lub utrzeć w donicy i kłaść do gotującej się wody kluseczki; skoro spłyną, wyjąć je durszlakową łyżką i polać masłem zrumienionym z tartą bułką.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności