<- Makaron włoski z grzybamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron z pomidorami i tunczykiem -PYSZNE! ->

PDF Drukuj

Makaron włoski z parmezanem i szynką

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1133 razy.


1/2 kilo makaronu ugotować w wodzie zasolonej i przelać przez durszlak. 1/2 kilo ugotowanej szynki lub peklówki pokrajać w drobną kostkę, kawałek parmezanu utrzeć na tarce, posmarować półmisek masłem, osypać go parmezanem, położyć warstwę makaronu, warstwę szynki, lub peklówki, posypać parmezanem, obłożyć kawałeczkami masła i tak układać warstwami do końca, uważając, aby ostatnia warstwa była z parmezanu i masła po czym wstawić do pieca.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności